transparant
topafbeelding

Harry van Kuyk
grafisch kunstenaar
1929-2008

www.harryvankuyk.nl

harry van kuyk uitgevers / Sustainability of Work for Persons with Neuromuscular Diseases

biografie
werk (keuze)
tentoonstellingen
collecties
diversen
harry van kuyk stichting

van kuyk uitgevers

links
contact
transparant
transparant

Sustainability of Work for Persons with Neuromuscular Diseases

Met Nederlandse samenvatting:
Mensen met een neuromusculaire aandoening en behoud van betaald werk

Dit proefschrift geeft inzicht in het belang van betaald werk in relatie met gezondheid bij mensen met een spierziekte en in de persoonlijke en omgevingsfactoren die behoud van arbeidsparticipatie beïnvloeden.
In haar onderzoek doet Marie-Antoinette Minis een aantal aanbevelingen voor mensen met een spierziekte, voor neurologen en paramedici werkzaam in de gezondheidszorg. Hieronder volgen de belangrijkste adviezen op een rij:

  • Tijdige en goede informatie aan professionals kan mensen met een spierziekte helpen in samenspraak met hen beslissingen te nemen ten gunste van hun baanbehoud.
  • Gemakkelijk toegankelijke en laagdrempelige informatie in folders of op de website van bijvoorbeeld http://www.spierziekten.nl is belangrijk om mensen met een spierziekte te informeren over en te ondersteunen bij procedures, wetgeving, rechten en plichten.
  • Voor de neuroloog moet het net zo gewoon worden om te vragen naar het werk, als naar de spierkracht of vermoeidheid, zeker als de persoon met een spierziekte zijn problemen op het werk nog niet kenbaar heeft gemaakt.
  • Voor vroegtijdige en grondige analyse van de werkproblemen is op maat gesneden en tijdige doorverwijzing van recent gediagnosticeerde mensen met een spierziekte naar een ergotherapeut. Of indien de situatie complex is naar een revalidatiearts met een interdisciplinair revalidatieteam, van belang.
  • Ten behoeve van de mensen wier arbeidsparticipatie ten gevolge van hun progressieve ziekte onder druk staat, is goede samenwerking nodig tussen de gezondheidszorg en de bedrijfsgezondheidszorg. In het bijzonder in een stadium waarin de arbeidsproblemen nog niet zichtbaar zijn of bekend zijn gemaakt op het werk.

Uitgave: 2013
Oplage: 700
Formaat: 170 x 240 mm
Uitvoering: paperback, genaaid gebrocheerd
Druk: NPN drukkers
Bindwerk: Binderij Utrecht bv
Grafisch ontwerp: studio frederik de wal
Prijs per stuk: € 10,25
exclusief verzendkosten (€ 2,20)

U kunt Sustainability of Work for Persons with Neuromuscular Diseases bestellen door te bellen met 024 6632466, of door te mailen naar uitgevers@harryvankuyk.nl, met vermelding van Sustainability of Work for Persons with Neuromuscular Diseases en uw naam en adresgegevens. U ontvangt een factuur. Na betaling ontvangt u Sustainability of Work for Persons with Neuromuscular Diseases per post.

transparant afbeelding transparant
transparant
transparant
verloopsub

harry van kuyk

Wit op wit. En zwart
NOVAnu
Kunstenaarsgoed

overige publicaties

Sustainability of Work for Persons with Neuromuscular Diseases

Militair Observer in Zuid Sudan